First Date : Meet the Founder Wawa Idris

Alangkah indah apabila patik dilayan umpama princess.. For the first time, patik berpeluang untuk berjumpa dengan Imaan Angels ! We had our supper together at BigBob Cafe, di Pulau Pinang.

17021843_1075663875913298_5486768788260353392_n

Sempatlah patik berposing with diz cute decoration by Angels

 

1

2

Patik sempat berkongsi tenting misi dan perancangan jenama IMAAN.. Sambil berbincang dengan angels-angels, kita selitkan dengan supper & of course lah kita buat benda wajib kita, SELFIE!! Ada yang datang dari jauh just to meet the founder.. Sweet kan diorang ni?

4

 

3

With the Happy Faces ! Seronok dapat jumpa mereka, dan masing masing bercerita tentang pengalaman sepanjang menjadi Imaan Angels. Ada yang started from the bottom, ada yang dah memang berpengalaman, and there’s a lot more experiences ! Happy patik dengar their story. Alhamdulillah, Penang Team ankara yang paling aktif dan mencatatkan jualan yang tinggi.

 

Senyum sikitt, kita selfie !

Senyum sikitt, kita selfie !

Thank you so much, Angels !

KISAH BENAR – WANITA INI JANA 4 ANGKA SAMBIL DUDUK DALAM PENJARA

Kisahnya begini…
Seorang wanita bernama Puan Shikin hampir sepenuh masanya dihabiskan di “dalam penjara”.  Apabila duduk dalam penjara faham-faham sahajalah.. rasa tidak selesa lebih-lebih lagi masa nak nak berwudhu, pasti ada.

Ditakdirkan satu hari sahabat Pn Shikin diperkenalkan dengan sejenis  tisu lembap istimewa yang kononnya untuk tanggalkan makeup dan segala krim di wajah sebelum berwudhu.. Biasalah perempuan kalau keluar pergi kerja (walaupun kerja dalam penjara) mesti tetap nak pakai mekap walau berbedak kan?

Beliau memang terkejut tak sampai 10 saat segala celak mata, maskara, celak kening, eyeliner yang hitam legam, lipstick “long lasting” DENGAN MUDAHNYA TANGGAL MACAM GOSOK DENGAN MINYAK MAKE-UP REMOVER atau pencuci muka je. Ha tak perlu dah heret pencuci muka ke hulu-kehilir 😁😁😁

Puan Shikin terus beli untuk pakai kegunaan sendiri dan juga terus “sign up” sebagai Angel (ejen) dan dapat harga yang lebih murah.

Produk terbaru di pasaran

Produk terbaru di pasaran

Alhamdulillah PENDAPATAN JUAL IMAAN SUCI WIPES (ISW) CECAH 4 ANGKA SEBULAN 😱😱😱😱 dengan HANYA KONGSIKAN KELEBIHAN TISU IMAAN ni pada rakan sekerja, saudara mara, rakan facebook yang mempunyai masalah yang sama masa nak ambik wudhu jerr…  Tak sangka pulak ramai yang tumpang order dengannya…
.
Syukur kerana HASIL JUALAN SAMBIL DUDUK DALAM PENJARA tu beliau dapat selesaikan banyak masalah kewangannya setiap bulan sepert bil-bil, sewa rumah, ansuran kereta, belanja dapur & juga dapat bawa anak-anak makan diluar tanpa menunggu hari gaji lagi.. Walaupun baru tiga (3) minggu sertai Imaan Angel, bulan ini Puan Shikin berjaya menjadi Top Sales Performer dengan jualan 30 cartons.

Top three (3) Sales Performer

InsyaAllah Puan Shikin antara calon Angel yang layak memenangi trip ke Bandung, Indonesia sebagai insentif hasil jualan Imaan Suci Wipes.  Seramai sepuloh (10) orang Angel akan diterbangkan secara percuma ke Bandung.  Best kan..

Jom ke Bandung

Jom ke Bandung

Itulah kisah seorang pekerja kerajaan di penjara.  Inilah hasilnya bila kita CEPAT BERTINDAK!!!
.
SIAPA YANG NAK DAPAT 4 ANGKA SEBULAN SAMBIL DUDUK DIRUMAH BOLEH PAKAI BAJU LAWA2, BOLEH MEKAP CANTIK2 DEPAN SUAMI, BOLEH BAWA ANAK2 MAKAN DILUAR, BOLEH BELI APA SAHAJA DENGAN DUIT SENDIRI??? 🙋🙋🙋
.

Ramai yang nak tahu apa kelebihan menjadi Angel usahawan Imaan Suci Wipes ini.

i. Produk ini adalah yang pertama di Malaysia, maka tiada saingan. Senang menjualnya.

ii. Tisu lembap pembersih wajah beri kemudahan untuk wanita yang berkerja & travel untuk ambil wudhu dan bersolat.

iii. Harga jualan mampu milik untuk semua golongan.  Maka jualannya memang laju.

iv. Konsep branding & packaging yang sangat cantik dan moden

v. Angel (ejen) dibekalkan dengan beratus testimoni, video, poster, flyers, buntings dengan sokongan yang kuat dari HQ.

vi. Mendapat sokongan latihan percuma daripada Pengasas produk ; Pn Wawa Idris yang juga merupakan seorang penceramah selebriti dalam bidang personaliti, imej & branding.

Keluarga Angel ISW

Keluarga bahagia Angel ISW

Sebarang pertanyaan berkenaan produk , sila whassap nombor berikut:

📲 0 1 9 2 8 6 2 8 2 8
📲 0 1 9 2 8 6 2 8 2 8
📲 0 1 9 2 8 6 2 8 2 8

Maklumat lanjut berkenaan tisu istimewa ini sila layari www.imaansuci.com

HENTIKAN JENAYAH SIBER TERHADAP WANITA

unnamed

Assalamualaikum..

Alkisah hari ini patik nak berkempen HENTIKAN JENAYAH SIBER TERHADAP WANITA. Kenapa wanita? sebab wanita ni kaum yang lemah ke? Hmm.. taklah lemah, tapi ramai antara kita senang diperdaya dan termasuk dalam perangkap si penjenayah yang memang terror pasal kelemahan wanita.

Memang perlu diwar-warkan. Macam yang kita telah lihat, dunia telah beralih dari era industrialisasi ke era informasi yang kemudian melahirkan masyarakat informasi (chewahh ayat patik) Masyarakat ketika ini tidak kira yang muda atau yang tua telah memasuki era hujung jari di segala bidang termasuklah bidang teknologi komunikasi dan informasi. Sampaikan ibu patik umur 70 an pun pandai whassap.

Menakutkan mereka ni

Menakutkan mereka ni

Era globalisasi ini bukan hanya melanda di Malaysia tetapi di seluruh negara yang ada di muka bumi ini. Teknologi komunikasi dan informasi yang dicipta adalah untuk memudahkan seseorang mendapatkan dan memberikan maklumat serta bersosial. Tapi ada juga keburukan yang menyebabkan masyarakat lebih terdedah kepada gangguan siber tanpa mengetahui siapa pelakunya.

 

Itulah sebabnya semasa pelancaran Imaan Suci Wipes pada 19hb Julai, kami telah melancakan sekali kempen ini.  Selari dengan tagline jenama IMAAN iaitu Inspiring Beauty, alhamdulillah ianya telah mendapat sambutan yang baik.

Patik dengan poster kempen

Patik dengan poster kempen

 

Gangguan siber dalam bahasa Inggeris juga dikenali sebagai Cyber Harassment. Intipan siber mempunyai banyak persamaan dengan gangguan siber. Cyber Harassment adalah salah satu jenayah siber yang memberikan kesan negatif kepada mangsa seperti kecemasan, tertekan atau psikologis bahaya dengan cara menghina mangsa, mengancam, dan mengugut.

Pelaku gangguan siber akan menyerang mangsa dengan menggunakan e-mail, Facebook, sms dan sebagainya tanpa diketahui identitinya. Adanya media sosial di kalangan remaja membuat mereka dapat berhubungan dengan teman-teman lamanya. Namun dengan munculnya media sosial membawa kesan negatif seperti buli.

Ladies, jom baca 5 Fakta penting ni..

 

5 FAKTA WANITA MUDAH JADI MANGSA JENAYAH CYBER (2)

Bagi mengurangkan risiko berhadapan dengan jenayah siber, patik sarankan kempen kesedaran perlu dilaksanakan bagi membuka mata pengguna siber ni, tidak kira wanita mahupun lelaki dan tidak kira daripada pelbagai peringkat umur untuk lebih berhati-hati memberi segala maklumat di alam siber. Ini kerana penjenayah tidak semestinya terdiri daripada kalangan yang tidak di kenali, namun terdapat beberapa kes di mana mangsa mengenali penjenayah tersebut dan tidak sengaja memberi maklumat peribadi dengan ‘rela hati’.

Sahabat patik sendiri pernah jadi mangsa penipuan RM10,000 oleh seorang Datuk yang dia kenali di laman FaceBook.  Kebetulah pada masa tu dia sangat perlukan wang untuk bisnes.  Penjenayah memang sangat pandai ambil kesempatan.

Angel membawa poster kempen..

Angel membawa poster kempen..

Jadi dengan adanya kempen ‘Stop Cyber Crime Against Women’ ini, patik harap lebih ramai pengguna siber di luar sana lebih peka dengan penggunaan laman-laman sosial dalam perkongsian data peribadi tidak kira kepada orang yang dikenali mahupun tidak dikenali. Maklumat peribadi seperti alamat rumah, nombor telefon, nombor kad pengenalan, nombor akaun bank perlu dijaga rapi bagi mengelakkan segala permasalahan berlaku.

Selain itu, pengguna laman sosial juga perlu lebih berhati-hati dalam memilih rakan yang berada di dalam akaun anda, dan seharusnya ‘tapis’ terlebih dahulu rakan-rakan yang mengikuti laman sosial anda. Ini kerana, sering kita dengar kes-kes yang berkaitan ‘super impose’ yang menggunakan wajah selfie kita dan di edit kepada tubuh badan lain dan menggunakan bahan tersebut untuk melakukan ugutan untuk mendapatkan wang atau lebih dari itu.

Tidak salah untuk mencari kenalan baru di alam siber, namun sikap berwaspada perlu dipratikkan dan kepercayaan tidak harus diberi 100% ketika melayari alam siber.

Jom ladies.. aturkan langkah langkah dengan bijak.. jangan jadi mangsa jenayah siber.

Jom share posting ni, agar ramai dapat manfaat, InsyaAllah..

 

Wawa Idris

Perunding Imej & Usahawan